Followers

Monday, December 13, 2010

Betina vs Perempuan

assalamualaikum semua..
okeyh.

just nak mintak pendapat la an3x..

betina vs perempuan

apa perbezaan antara betina n perempuan???
so, lelaki kat luar sana,
cuba gitau sket pandangan anda tentang seorang perempuan,
dan seorang betina.

and peremmpuan2 kat luar sana jugak,
give any comment..

apa yang beza antara keduanya.!

entry serius habis!!!

Sunday, December 12, 2010

Will be going to china the day after tomorrow

assalamualaikum...
ye... betol.. aku akan ke China hari selepas esok.
INSYAALLAH

hmm... ok, kepada sesiapa yang rasa nak beri sumbangan,
untuk program ini, silalah email saya di
meeyaamira@gmail.com

sumbangan anda amat dihargai,
serta keikhlasan hati anda sangat saya segani..

p/s : korang2, korang perasan x yang background blog aku ni ade gambar binatang hidung penyek berlobang 2. ekekeke.. aku baru perasan hari ni.. ekekeke.. nanti aku tukar eh background neh.



Thursday, December 9, 2010

Aku Keliru

assalamualaikum.

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU MAAL HIJRAH
semoga tahun ini kita lebih gembira dan diberkati ALLAH.
amiinn.

ok, aku kata aku keliru. yup.
aku rasa...

pelik..

keliru..

pening..

sangsi..

gementar..

terusan berfikir..

aku rasa "gundah gulana"

hmm..

tengok ni..



perasan x????

tolongla bukak mata luas2..

sejak bila "kota bharu" dalam negeri "Perak"???

traffic feed tu dah pening ke?
atau xlarat nak buat kerja?

:p

Saturday, December 4, 2010

big big world has a tiny tiny man on the earth



"Big big world has a tiny tiny man on the earth"

tibe2 terkeluar ayat ni. 
belasah je

p/s : just a words....

Wednesday, December 1, 2010

Harga minyak naik lagi??

assalamualaikum..
and hye u olz..

hoho, harga minyak naik lagi.
harga minyak RON97 naik 15 sen

sebelum : RM2.15/liter
selepas : RM2.30/liter

harga minyak RON95 kekal tidak berganjak.

apa kena mengena dengan aku?
owh.. ianya memang memberi tamparan yang maha agung
sehinggakan boleh buat kepala aku berpusing 270 darjah.
haha

mana taknya.
kalau nak balik terengganu dari JOHOR BHARU 

total minyak dalam tambah tolak RM90
(kete myvi. alah, kalau kereta saga ke, viva ke, kancil ke, lebih kurang tu je)

kalau lepas neh, nak sampai terengganu,
kena tambah tolak RM100 la yek!

"owh, i dont like this very much"

nape xguna minyak murah je???
haaaa sebabnya, kalau nak berjalan jauh, RON97 lebih berbaloi.
lambat sket abes minyaknya.
hehe. terbukti beb! kalau nak lambat habis minyak lagi,
campur minyak RON97 and RON95
hehe... tak meletopnye kereta korang tu.

nak jimat berganda2, jangan pasang aircond langsung.
serius weh.. kalau xpasang aircond, minyak tahan 2 kali ganda.

p/s : boleh tak buat surat rayuan kat menteri suruh turunkan harga minyak balik?? :p

Tuesday, November 30, 2010

Juz a quick entry

Assalamualaikum.. :)
hye kawan2

hehe hari ni last paper aku.
YES!!! but, still not the ending of this semester!

haha. yup, aku kena buat presentation untuk FYP(final year project)
atau nama panggilan melayu yang aku panggil
"projek sarjana muda"

tengok! aku da kaler2 kan die.

owh.
ok, aku nak ucap terima kasih sekali lagi
untuk sesiapa je yang baca blog ni :)))))
thanx!!

okeh, hati sangat senang sekarang
walaupun ada benda tak selesai lagi.
:)

tapi xpe, kita enjoy..
after exam tadi sempat gi kedai "ayam Penyek lori"
haha.. n tangkapla gambar sekeping 2.

after exam tadi, aku terus makan n capture2la.. hehe

just smile :)

just a random snap!

half of her or 1/4 of her?? shich one?

my roomate in pinky2 shirt.. haha

that's all for today,
thank you.

!hug and kiss!


datz is the "original" of mine


Assalamualaikum n hye to olz.
for those yang selalu singgah blog neh, tenkiu yer.

for those yang drop kt my chat box,
already visit u olz,
tapi ada blog u olz yang aku x jumpe chatbox. hua3x.

okayh!
cerita kali ni pasal "originality" of me okayh.

aku tulis entry berdasarkan apa yang orang selalu tanya 
1) rambut ko kaler perangla, ko kaler ke?(pempuan je tnya)
-sory eh, aku xmen ar kaler2.. original-
mata aku memang kaler coklat/perang. n warna rambut aku pon sama

2) mata ko kaler coklat ar. 
-haha.. Allah dah bagi, aku terima je-
aku xpakai contact lens. takot tercucuk mata mase pakai.
elok2 mate ok, jadi buta plak kang!

3) ko cukur kening ke? 
-soklan ni memang aku pantang.... 
jawapan aku tidak sama sekali!!-
xbek ubah2 Ciptaan dia.

4) bibir ko merah..! ko pakai lipstik ker?
-aku pakai lip ice sheer color je...-
bibir aku da memang merah, aku xle pakai liptip sgt,
nanti bibir aku merekah, jadi kering.

5) ape benda kat tangan kiri ko tu. ade tompok?
-tu tande lahir aku. yang kat muka aku tu parut accident-
ye, aku mengaku, ade 2 tumpuk kat badan aku
1 kat muka, 1 kat lengan.
kat muka tu sebab accident jatuh beskal masa 6 tahun, da xle ilang.
kat lengan, original punya tanda lahir.

haa. kelima2 benda ni selalu orang tanya.
adakah aku ni manusia pelik?
haha

aku terima apa yang ALLAH bagi kat aku seadanya.
sebab DIA dah bagi yang terbaik untuk HAMBANYA

cuba bayangkan kalau korang rasa muka korang xsesuai bentuk bulat,
petak ok ke? :p segitiga ke? x pon pentagon.. 

:)

dan, badan aku neh sensitip produk,
kalau pakai alahan. adesh!. bedak pon xle pakai,
(kalau ade majlis je aku pakai.xdela nmpk sugul sgt an?)
t muka aku jadi gatal2 or merah2.
xkirela serbuk ke compact ke. asal nama bedak je aku reject!
haha.

++dat is the naturalist of mine that you seeks by your eyes++

Saturday, November 27, 2010

Tanganku sudah berinai.

:)

assalamualaikum n hye3x..
bukan men lagi tajuk

yup! aku pakai inai. heh!

inai sudah dijari.. apa lagi??

so shiny2 meh.. haha

hahaha... so??? kenapakah??
pakai inai untuk ape?
yela.. untuk majlis akad nikah saje2 jer! 
haha..
jemputlah datang rumah ye.
there is any event?
is it true??
just guess!

p/s : ini bukan entry untuk buat blog aku jadi hangit okeh!
.no need the "mahal2 publisiti".

terkejut sungguh! haha





Friday, November 26, 2010

Tips untuk "muncungkan" inner tudung

hi u olz..haha.. Assalamualaikum.
sari berita terkini yang kurang padat.

hahaha

hari ni aku nak bagi tips sket
ramai orang perempuan ada masalah pasal INNER tudung kan3x?
sebab, bila pakai, muka jadi bulat3x..
yang dah bulat makin bulat.

nampak macam alien bola..sesetengah orang, nampak cantek.
sesetengah orang, nampak hodoh kurang cantek bila pakai benda alah tu.

mungkin tips ni berguna untuk kamu3x yang nak pakai shawl 
tapi xnk muka jadi bulat kan.



dekat inner syria yang korang ada tu, korang gunting kat belakang die tu.
kasi koyak sama dia..
so bile pakai, xdelah nampak bulat3x. hehehe..

ni ha.. mcm ni.. hambik je gunting jahitan die okeh!

so, bile pakai nanti, kamu adjust2 la ikut suke hati jiran kamu.. hehehe

macam haku buatla an,
walaupun xcantek mana bile aku pakai..
ok ape.. muka aku da tak jadi bulat. heheh

so, dah selesai belom masalah korang?
hehehe.

idea ni mungkin dah lapok, tapi aku baru nak kongsi..
ikut suke hati akula. blog aku.
ahakSSS!

ok2. sampai sini dulu ye.
nanti2 kite blogging lagi ye.

jangan rindu saya taw3x

p/s: saje2 jer buat gambar itam putih. ti orang xkomplen inner tu xkena kaler ngan shawl. eheh.

Tuesday, November 16, 2010

ketuuupat... oh.. ketupat..

Assalamualaikum kawan2..

hoho.. ari tak ujan, redup2 je.

tapi dalam hati aku hujan

xpela, pedulik kan itu semua sebab
orang yang buat kita "hujan" dalam hati x sedih pon
(lame2 leh jadi xde perasaan a.k.a undefined)

arghh.. dahla.
daripada layan jiwa yang sentiasa diguris2 tu lara,
meh aku cerita pasal ketooopat.

yup2x. sok kan raya AIDILADHA
so, mak n aku buat ketupat.

haha.. ketupat aku buat cantek buruk giler.
yela, buat ketupat mana ade jalan highway
kalau ada jalan highway, straight je. xya corner2 dah!

haha
ketupat aku dala buruk, kecik plak tuh!

u see.. kechik kan!

xpela. janji aku leh la jugak barang sejemput 2.
haha..

SELAMAT MENYAMBUT EIDUL ADHA

p/s : walaupon aku tak makan lembu, aku tetap akan beraya. dan, hargailah pengorbanan orang laen untuk diri anda ye. jangan sia2kan. sebab, orang yang berkorban untuk anda tu mungkin berasa perit dan pahitnya. balaslah pengorbanan orang laen itu dengan senyuman...

Wednesday, November 10, 2010

KudApAn... yum3x!

hoho
aku ade cerita nak dibagitahu
hahaha
walaupon bilik aku ni hanya "hostel" berhantu biase2 jer
tapi, aku tolak semua kekurangan untuk mendapatkan kenikmatan hidop.
hahaha

okeyh, dengan hanya berbekalkan sebijik periuk nasik, 
aku dah buat macam2 masakan dah
hahaha

ini semua kes mahu berjimat cermat di akhir sem
yela. da nak abes belajar dah
dah final year dah
dah tua pon, kenala belajar masak
kan....
da nak kahwinkan..
hahaha
joking jew
kalau bercerita xtunjuk gambar watpe an3x?
meh aku "naikkan" gambar eh.

Kari ayam dan sayur kangkung

zoom in sket kari neh. barula nampak an3x?

zoom in sayur kangkung

haa... sodap x??
 yummy

hehehe


nasik lomak la pulak!

ni name die nasik lemak 

ni la lauk nasik lomak.. ayam guring + ikan bilis guring

haha.. lauknya!

siap telor susun cantek2 lagi

aku sediakan sekali gambar kawah a.k.a periuk nasik!

jangan pakai instant2 taw nak memasak
tak besh! 

hahaha
walaupon serba kekurangan xde lesung or blender nak lumatkan bawang-bawangan
stedy jew
cincang jer semua sampai halus!

p/s : rumet den pon terlibat sama hal ni kui3x

Monday, November 8, 2010

==thougth of THE day==


Janganlah berkata manis
kelak orang lain merasa bisanya



p/s : bisa tu menyerang xkire siapa

Monday, October 11, 2010

kesabaranku terbatas..

assalamualaikum..

kesabaranku terbatas. aku bukanla seorang perempuan yang mudah berpaling.
aku bukanlah seorang perempuan yang senang jatuh cinta.
tapi aku seorang perempuan yang mudah menitiskan air mata.
dirimu tidak pernah mengetahui aku sentiasa menangis kerana perbuatanmu kan?
ya... aku terpaksa memndam seribu kesedihan, kecemburuan serta sangsi yang bertapak dibenak hatiku.
aku dah mengorbankan segalanya hanya untuk mu.
tapi tiada balasan yang sama aku perolehi.
jangan buat aku begini.

jika ikutkan hatiku.
ingin saja aku meninggalkan dirimu tanpa pengetahuanmu.
tapi aku tersangat sayang padamu.
janganla menguji kesabaranku.
kerana kesabaran aku boleh goyah kerna perbuatanmu.
tidakkah kau merasa kesian terhadapku?
aku cuma mampu menangis dalam mengatur hidupku.
sampai kadang2 aku tidak yakin untuk bersamamu.

janganla buat aku tertipu dengan kata cinta mu.
ianya sangat mengguris hatiku.
diam aku tak bermaksud aku redha atas semuanya.
tapi diam aku tidak mahu mengeruhkan air yang sedia tenang.
mungkin pada diriku tidak sesempurna temanmu.
tapi hatiku yang robek tiada engkau mengerti.


hatiku hanya cebisan kecil. janganla kau merobeknya lagi. aku sedia bertahan untukmu. tapi kamu? hmmm...

Monday, September 27, 2010

Hmm.. Semalam Gumbira. Hari ni. sedih. Aku je tahu..

assalamualaikum.

hmm.. xde mood la nak menulis rasenye. 
tibe2 je.
hmm

nape ade orang nak gosip2 agi?
aku xbleh tgk ar.
aku sayang dia.
tapi..aku xle tengok semua tu.
kalau aku mara2 nanti aku kena marah balik.
i got this from his commented photo

adakah antara mereka masih ada hubungan?
atau hanya gosip semata.
adakah aku tak tahu sesuatu disebaliknya
dia x ckap ke kat kawan2 dia yang dia dah ada aku sekarang.
or jangan gosip2 agi...
hmmm.

hmmm.
aku xnak tny dia lagi.
nanti gaduh.
tapi kalau aku xbleh tahan sangat2 baru aku cakap.
:(

aku kena diam je.
wajib.
Ya Allah, betol ke dia untuk aku?

true or lie
aku perlu bersedia.


aku cuba tahan semuanya.
tapi aku nak menangis,,
hmmm... kak lynn cakap jangan sedih2.
meeya cuba akak!

p/s : sorry sayang, saya xde tempat nak mengadu. saya xnak kita gaduh lagi. kita baru happy. semalam saya rasa tenang n happy lepas jumpa. tapi hati saya tersentap sikit bila baca benda2 macam ni. hmm. apapun, happy 3rd annivessary sayang.kalau sayang baca ni, sayang jangan marah ye. i have no place to express my words on this matter.

Friday, August 27, 2010

YA! malam ini aku menagis lagi....

ya, aku menangis. dan aku selalu menagis.aku tak tahu kenapa, dalam bulan ramadhan ni, aku asyik menangis. tiada sorang pon tahu. sebabnya aku menangis bila nak tido. hati aku tibe2 sayu.. sayu sangat..... Ntah, mungkin aku teringat Mak Ayah... Mungkin...

Hari makin lama, makin tua. kita makin tua. Mak Ayah makin tua. aku bukan ditempat sendiri. bukan dinegeri sendiri walaupun masih dinegara sendiri. Sedih. Hiba. nak balik, jauh. jauh sangat... owh.. Ya Allah. kuatkanlah hati aku... (air mata mencurah2)

aku demam. dah 3 hari. ye 3 hari. demam kuat. aku tak bagi tahu mak ayah aku pon. sebab aku taknak dorang risau. aku xnak dorang datang sini dari jauh tuk tgk aku... (air mata mencurah2 lagi) aku sedih kalau dorang tengok aku sakit. da lama sangat dorang jaga aku. dari kecik sampai besar.tapi aku bagi apa je kat dorang? result gempak? xpon.... tapi dorang xpena mara. tapi dorang support aku...

tadi ayah aku msg kat fesbuk tanya ade kelas ke x. baru aku ckp, aku demam. 3 hari da tak gi kelas. ayah cakap nape tak bagi tahu. kalau tak, ayah datang J.B. (sekali lagi air mata aku mencurah2). sedih.... aku xnak susakan dorang lagi.... aku xakap. xpela. da baik da. aku cakap musim demam.

pastu petang mak plak tepon. aku da rase da. kalau aku cakap je aku xchat, mesti dorang akan risau. mintak maaf ayah, ma..... susahkan ayah dan ma lagi.... :(
hiba sangat2. aku harap aku cepat sihat. kalau tak sihat, dorang mesti risau lagi... 
aku xnk risaukan dorang lagi...

tapi ni peluang aku nak nangis. sebab kalau kat rumah, aku tak nangis kalau kecik hati ke ape. aku akan cuba tahan jugak... last2 aku akan nangis bila nak tido, dalam bilik air atau pon aku lepaskan semua rasa sedih dengan peluk, belai kucing. yela, walaupun kucing tak paham kita rasa, tapi die tetap layan kita nak bergurau dengan dia.

aku memang kasar. tapi hati aku kecik je.. senang je terguris. banyak je aku kecik hati ngan orang. tapi semuanya aku cakap xkexik hati pon... or ape2 jela. sebab buat orang happy lagi bagus dari kita happy.... (mungkin ada yang tak paham apa aku maksudkan)

aku tak tahula kenapa air mata aku ni seang sangat mengalir. (air mata kuar lagi) cepat sangat keluar. kadang2 terkenang zaman payah dulu.... aku menangis. sekarang da senang sikit, aku buatla cara senang. tapi aku tahu mcm mn hidup susah...aku tak kaya.. sederhana je... aku suka sedekah...sebab tu je aku mampu buat sekarang.

tapi janganla cakap aku kaya. aku ada duit lebih sikit sebab dari sekolah aku kumpul duit. aku xguna semua duit yang aku dapat untuk beli apa yang aku nak. sebab aku xnak susakan mak ayah bila da jauh ngan mak ayah. macam sekarang ni. xde yang mustahil...bagi yang banyak duit, hargailah duit, jangan kedekut. nanti tuhan tarik rezeki...

aku bukan nak menagih simpati. tapi aku nak luahkan apa yang aku rasa. tuk hilangkan hiba didada. mungkin orang cakap aku tulis ntah pape. sebab dorang tak lalui apa yang aku dah lalui. tapi xpe. aku tak perlu buat orang lain sedih. titik.

Thursday, August 26, 2010

uNtuk 150 JUta

Assalamualaikum. 

#tunduk... (takot2)

sory kepada semua teman dan taulan kerana membiarkan blog ini sepi tanpa berita...

mesti korang cakap macam ni kan......  
""""ADE AKU KESAH""""
atau dalam bahasa orang putehnya,  
"""""LIKE I CARE"""""
<<<(kawan aku yang ngajo)>>>

so busy maa.
.150 juta.
.yup.
.lagu fynn jamal.
.sungguh sodap.
.first time aku dengar.
.aku dah tangkap cintan ngan lagu ni.

.aku bagi lirik jela.
.sebab kalau aku upload video pakai beruk aku ni.
.mahu sahur esok pon tak success.

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..


p/s : aku rasa kan... lirik ni macam ade kena ngan aku jek!!! aiyyak!>

Monday, July 26, 2010

L.O.V.E is C.I.N.T.A


it's totally changed your life
when you do in love
and
hold his/her hand for the love


but the love will perish
 becoz of

a simple stupid mistake


and sometimes..



absence makes the heart grow fonder


and
.
.
i could say
.
.
the love is cinta

Cerita itu Banyak

Assalamualaikum. Dah lama aku tak menulis. Coz aku terlampau banyak cerita yang nak diberitahu dan macam-macam benda yang nak dihebahkan. So, tak tahu mana satu nak diceritakan.Ok, masa starting tulis blog aku ada bagi tahu pasal aku pernah tulis novel dan semuanya hancur dimakan "virus cacing!", sekarang ni tiba2 aku dapat idea nak tulis balik novel tu. 

Aku tak sure la aku boleh tulis dengan idea yang lebih matang and nampak independent ke tak, but why not aku cuba kan. Macam dala cerita "Yukan Club" punya tagline 'The impossible is possible'. Kalau aku tersilap, janganla kutuk aku, tapi bagitahu aku yang aku salah ye. Comment cik Anon yang manis tutur kata akan diterima. Bukan kutukan yang merebahkan manusia ye cik Anon.

Aku nak buat novel tu lebih kurang nila tema dia "Absence makes the heart grow fonder".

 
 

Haa, watak utama dia aku nak bagi nama Aksara dan Atiq. Ni je nama yang terlintas. So, Idea dalam kepala kalau tak diperah habis2, adalah bersamaan ZERO. so, aku cuba nanti untuk menulis sikit demi sikit.

p/s : kepada semua yang ikhlas, Ayah aku interview naik pangkat hari ni. doa2 kan ye.

Monday, July 19, 2010

Bila hati terusik...

assalamualaikum. hmm. dalam entry2 yang lepas, aku ade cerita yang aku dah sampai UTM. ok. ye. semester baru bermula. tapi agak boring setelah banyak masa dan duit dibuang begitu sahaja. ok. semalam aku baru je habis sebanyak RM280 untuk MYvi kesayangan. Oxygen Sensor rosak kata perodua. Kalau baiki kat Perodua, RM360++. so, aku try gi bengkel kereta biasa. Jauh lebih murah berbanding Perodua. What ever...

Tengok2 tajuk entry, hati terusik. wow. hehe.. Aku rasa terusik kah? hehe. Aku tak pernah cerita tentang Si Dia panjang lebar kan. hehe. Meh aku perkenalkan..Aku bukan nak menunjuk ok! tapi aku rasa aku nak menulis tentang dia. 


 


hehe.. Nama die orang Panggil Ijan. 
tu je aku nak gitau tentang die. haha.
kitorang ok x?

 


Sunday, July 18, 2010

Kadang-kadang

Assalamualaikum. Hmm, kadang2. Tu lah perkataan yang selalu kita cakap kan. Kadang2. Entry kali ni tak bermotif sikit. Yela, kadang2 yang sesuatu yang "nothing", "stupid", or "tak penting" tu yang buat kita tersenyum dan ketawa. Bila kita terdengar, terlihat, terbuat dan ter lain2 juga yang buat kita mampu senyum dan ketawa.

Yela, siapa sangka, hanya sesuatu keluar dari mulut itu buat kita menitis air mata untuk ketawa. Tapi itu bukanla agenda untuk entry kali ini. ehehehe. Kadang2 aku terpikir tentang aku ni manusia macam mana eh? Pernah tak kita terlintas dan mengatakan rupa kita ni pelik. Macam Alien ke? ekekekeke.

kalau jumpa budak ni say hi ok!

pernah tak jumpa muka yang sepelik aku? Haaa.. Kadang2 aku rasa aku macam alien ar. Sungguh, aku tak tipu. Sebab hidung aku macam besar n bulat je. Macam orang len tak ade. Tapi aku ada!. Haa.. tu yang aku rasa pelik. heheh... Tapi................... 

Mata aku cokolat! hehehe.. aku suke2. Si Dia pun suke. ekekeke... hahaha. Tapi, kebanyakan orang Terengganu memang mata cokolat. Aku pon tak tahula nape. Dari ape yang aku nampak la. Tak semua. Tapi banyak jugakla. hehe..tak payah pakai contact lens warna2 pon. Original not Spicy ok!

korang rasa muka aku pelik tak?

janganla pertikaikan satu tumpukan coklat bawah mata kanan tu. Aku accident mase umur 6 Tahun. So, kesannya sampai sekarang. Aku dah cari ubat hilangkan parut. Tapi sikit je hilang. Tak hilang pon. sape2 tahu ubat ape yang leh guna untuk hilangkan parut.

p/s  walaubagaimanapon muka aku, aku bersyukur masih bernyawa.

Saturday, July 17, 2010

Aku tukar bilik dari M21/311 => M25/112

Assalamualaikum. Sekadar di pinggiran.. Cewah, ewah2. Ok2. Aku asalnya tak dapat stay kat Kolej Tun Dr Ismail (KTDI) kat UTM ni. Aku dicampakkan ke Kolej Rahman Putra. Hehe. Tapi aku cuba mintak duk kat KTDI, so dengan senangnya, aku dapat duk sini diluluskan dengan tanpa rasa was-was oleh Puan Mery.


Puan Mery bagi aku bilik bernombor M21/311 dan berumet dengan seseorang yang bernama lebih kurang aku. eheh. Kebetulan sahaja. Mula2 aku berjiran dengan classmate aku, cik ketot. Memandangkan sedikit masalah berlaku, dia ditukarkan ke M25/111.


Dek kerana ingin bersama2 kawanku itu, aku try usha2 sebelah2 bilik dia takot2 ada bilik kosong. dan memang rezeki aku. Ada kosong. Aku pon buatlah muka tak tahu malu ke pejabat untuk tukar bilik.Tapi aku takot gila nak cakap kat Puan Mery sebab dahla aku dah dapat masuk balik KTDI, banyak songeh plak nak tukar2 bilik.


aku pon buat muka kesian sambil berdialog :


aku : Puan mery Puan Mery. Mood Puan mery baik tak hari ni.

Puan Mery : ha, kenapa. Mood tak menentu.

Aku : saya nak tanya boleh tak? (muka kelat2 takot)

Puan Mery : ha, tanyala.

Aku : Boleh tak saya nak tukar bilik duk sebelah bilik budak ni.

Puan : Ada kosong ke?

Aku : Ade2. (sepantas kilat aku jawab)

Puan : kalau ade boleh.


Aku ape lagi. Dengan penuh rasa gembira menerima berita tu. hehehe.. Rezeki aku.. sekarang aku dah pindah da. huhu. seronok!


P/s : kawan2 jangan jelez eh. eheh.

Friday, July 16, 2010

Aku dah Ada kat UTM

Assalamualaikum... betolkan mic.. betolkan mic, dengan ini, saya ingin memberitahu sangat2 kepada semua bloggers2 bahawasanya saya telah sampai ke UTM Skudai, bagi menjalani tahun akhir (Insyaallah) bagi program SARJANA MUDA KEJURUTERAAN KIMIA-POLIMER, kalau tak pernah dengar xpe, aku tak kecik hati. hehehe

Macam mana aku sampai UTM hari ni? Aku drive sorang2 dari Puchong. hehe. Kenapa dari Puchong? Ikut suke hati aku la. teeeeet. ok2. Aku tak pernah lagi drive sorang2 tanpa jauh2. Puchong to Skudai, boleh la than dekatnye jauh. dalam 300++ KM aje. ok2. mula2 semua orang pagi pesanan :

AYAH  : eh, budak ni, berani betul balik sorang2. bawak kete elok2. hati. (melalui telepon)
Si Dia : bawak kete elok2, hati2. slow2.
Kakak Si Dia : Hati2. Jaga diri
Mak ayah Si Dia : kalau mengantuk, rehat. jangan terus bawak je.

Aku dengan penuh rasa beringat, aku bawak slow2. 80 km/hr je. Slow kan?
5 minit selepas tu, aku tengok semua kete laju2. lori pon laju. Aku pon mulala berasap jugak. Jiwa aku dah nak merempit ni.. Aku tekan minyak. maintain 120 km/hr. hehehehe... Ape, ingan MYVI itam aku tu tak laju ke?

lepas tu, aku da boring sebab radio dah mula 'ngokngek' kuar lagu India je, hape lagi. Sedar2 meter aku da 140 km/hr sudah. eheh... gelabah jugak aku. aku pon bertaubat, bawak slow2. maintain 120-130 km/hr. slow je kan3x.... aku bertolak kul 11 pagi dan sampai kul 2 ptg. ekekekekeke...Alhamdulillah, selamat sampai aku ke UTM dan malam ni aku tulis entry ni.

dah sampai aku telefon orang2 berkenaan dan responnye :

Ayah dan Mak : hoi, lajunye ko bawak.
Si Dia : Da sampai da?
Kakak Si Dia : Hoi makcik, da sampai da. Lajunya ko bawak.

ekekekeke... Ape boleh buat, hati tak senang tengok kete laju2.

Friday, July 9, 2010

TV3, Astro Ria, Astro Prima, dan Astro Oasis.....

Wokeh, hal laksam, kita tolak tepi dulu...aku nak merepek + merapu + membebel pasal keempat2 channel TV yang tertera di title kali ini. 

Harap2 semua media di atas tidak menyaman aku dan aku mempunyai hak untuk berkata2. Mula2 sekali, aku punyalah buhsan duk rumah tak tahu nak buat ape. aku bukak TV3 cerita Indon (Alisa ke ape ntah), Aku bukak Astro Ria cerita Indon (Benci bilang cinta gamaknya), Aku tengok Astro Prima cerita indon ( Cahaya tak silap aku), aku bukak Oasis pun sama tak tahula name hape.. Adeh...

Kadang2 aku ada terfikir, aku ni tinggal kat Indon ke kat Malaysia. Adoila.. Best sangat ke? Aku bukan anti indon, dulu aku layan gak cerita ape nama ntah, Sekar agaknya. perghhhhhh.. Mula2 aku layan je. Tapi bila cerita tu dah merepek2, sampai anak dia jadi buta. adoila, mengarut bebenor ceritanya... Mintak maaf kepada peminat cerita ni eh. 

Berbalik kepada hal di atas, adalah indon yang perlu dipersalahkan atau stesen2 TV di atas.. Teeeeet.... Apakah kita sudah tak ade cerita Melayu ke? MADE IN MALAYSIA. Kata suruh support barangan buatan Malaysia. Apa sudah jadi? Sana pigi, Sini Mari, habuk pon tadak. 

Serius, aku memang rasa nak tutup je terus TV bila bukak2 kuar cerita Indon. Mas, ngapain jadi gini segala. Dahla Malaysia ni banyak orang Indon, TV pon nak tukar jadi Indon ka? Aiseh... Lama2, orang Malaysia pun bercakap bahasa Indon..

lama2 Malaysia = Indonesia?

p/s : Ape2 jela cik Kiah oi... Janji I tak menghina! i cakap elok2 tau

Makanan Feveret aku...

Assalamualaikum. Sari berita penting. Hahaha.. cik Sari, jangan perasan marah haaa...Ok2, arini aku nak cerita pasal makanan feveret atau ejaan sebenarnya (favorite) kalau salah eja, lantak pi la..walaupun "Berukband" ni asyik slow kat kampung tapi lebih bagus dari duk kat bandar, aku nak bercerita la sikit pasal Laksam.

Korang tahu tak ape jenis makanan ni? Aku tak nak la cerita sejarah laksam kat sini, kalau aku cerita, nanti aku dapat ganti Emiritus Negara susah plak. Aku tak tahu pasal sejarah laksam ni sebenarnya. Yang aku tahu, makan aje. ekekeke.

Ritu aku balik umah, teringin makan laksam. Tapi aku tak gitau mak aku. Cian dia, nanti dia susah2 buat. so,aku google kat web cara buat laksam. siap download lagi. Ni video dia :

biasala, disebabkan Berukband yang terlampau laju, aku tangguhkan dulu. eheh..
aku sambung cerita, lepas aku download cara buat laksam tu, esoknya bangun pagi2 walaupun terlampau awal lewat, hehehe.. mak aku buat laksam. eheh. Mekacih Mak...

ok la nanti aku Upload video tu eh... Okie Dokie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails