Followers

Friday, May 27, 2011

F.R.I.E.N.D

assalamualaikum..

"friendship is better than romance"
sebab, percintaan masih boleh berpisah. tetapi kawan tidak
(kata2 dari filem stairway to heaven.. (kalau aku xsilap))

okay!, aku rasa rindula kat kawan2. ye la, dah habes belajar kan?
so, masing2 bertungkus lumus mencari kerja.
ada jugak antara member2 aku, sambung belajar macam aku.
dulu buat ijazah sarjana muda, sekarang sambung belajar buat ijazah sarjana.
yela, dah tua, yang muda kena buang. keh3x

aku nak share serba sedikit gambar masa study degree dulu.he he he he


*bersih2 mold*

dihari raya cina, bagila limau (bukan aku punyer pon)

 dinner 2011, prim nite. me in red

 ice skating di window of the world shenzen, china

punyela jauh aku nak ice scating. sampai china!. hahaha serius best, fist time aku maen benda ni, and aku jatuh banyak kali dan sungguh sejuk. bayaran dia 10 ke 20 yuan. xhengat. no time limit, kalau orang nak tutup kedai tu, paham2 la yek. 

 ni masa kat guangzhou china. universiti ape ntah. lupe

ok, aku gi ke negara orang ni pun sebab buat program kat sana. global outreach program. nak abgi student2 global. macam tula. he he he. so, buatla program macam ni. masa ni guangzhou tengah busy dengan baru habes asian game ke ape ntah. pastu dengan paralimpik game tu. so, dorang semua bz, xleh layan kitorang sangat. so, kitorang berjalan2 la menikmati keindahan negara orang. masa tu musin sejuk. sejuk memang xleh blah. bila hujan, lagi sejuk!. thanx to all my friend. dapat jugak kita pergi ke china wlaupun macam2 halangan ada... huuu

 we hold hand together. laki sama laki. pempuan sama pempuan.
hahaha, kawan2 aku neh!

 at kitchen indus in shenzen. ngantuk3x!

 zalina n me

 kepoyoaan tahap gaban. sampai senget2 shawl aku!

 bbq at desaru

 aku dan otak2

 aku agak gemok disitu!

 we shared all together

 adesh! aku nampak gemok lagi!

 aku n jaa, manje2 gitu

dekat muzium in guangzhou china

okeh, i hope all of my friends dapat kerja n happy2 selalu.
:)

p/s : ahmad shamizan, saya rindu awak! he he he. nanti saya buat entry pasal kite pulak eh.

Monday, May 23, 2011

seram sejuk aku dengar lagu mona fendi

assalamualaikum n hello.

haish... aku baru je lepas dengar lagu "mona fendi"
serius. berdiri bulu roma aku.
hehehe. aku pon xtahu nape.

aku nak search lagu "hujan air mata" oleh Siti Musliha.
then, da jumpa. wah.. lagu ni betol2 menyucuk2 batinku.
rasa macam hiba dan simpati
dengan nasibnya yang macam tu.
aku bersyukur walaupon aku cantek sgt xcantik, 
tapi aku masih ada pancaindera yang sempurna.
yela, kelebihan setiap manusia tu ada.

yela, macam siti musliha, dia sangat tabah ok.!
ni ha video dia kat youtube yang aku jumpa.
aku cari yang dia nyanyi live punye, tapi xde. :(


ok, aku bangga dengan siti musliha ni tau.
walaupun xsempurna, tapi dia tetap tabah.
dan still lagi bersemangat nak teruskan hidup
and still berharap tuhan pulihkan dia.

"Siti Musliha, awak jangan risau, mungkin awak xdpt kesempurnaa di dunia, tapi awak mungkin dapat kesempurnaan diakhirat. kesempurnaan itu yang kita cari sebenarnya"

hmm. ok, tentang mona fendi tu plak. lagu "ratapan anak"..
perghhhhhhhh gila2 seram. adesh. 
bila2 mula2 video dia, kuar gambar muka dia,
aku dah terkejut da. sebab senyuman dia "creepy gila"
(haish... xbekkan cakap macam tu)

then, sebab nak dengar jugak lagu dia, 
aku tak tgk video dia.
so, aku tak tahula video tu mcm mana.
aku scroll down baca komen2 kat youtube tentang video dia.
adesh. semua duk cakap seram.
hohohohoho..then, xsampai seminit aku dengar lagu tu tanpa tengok video dia. aku terus tutup atau dengan kata lain pangkah terus. xsanggup nak dengar. takot tak tido plak aku malam ni.
dulu aku ada baca gak pasal cerita mona fendi ni dari awal sampai akhir.
tapi, makin baca, makin aku tak paham.
cerita dia adalah berdasarkan keterangan2 dalam mahkamah.
dengan kata lain, semua cerita yang ditaip tu,
adalah oleh seorang wartawan ke apa ntah,
yang ditugaskan untuk merekodkan segala hal perbicaraan.
dari A to Z.
serius detail giler.
ade kat satu blog tulis citer tuh.
tapi aku dah lupe nama blog tu.
kalau korang nak tahu, tanyala pakcik goggle.
tapi, kalau ikotkan akal yang waras aku ni,
cerita tu macam buat aku rasa:

beginning : mona fendi n suaminya bersalah
dah nak akhir : pembantu dia yang bersalah
ending : aku terus xpaham. aku confius hehehe

(tapi kalau ikotkan dalam cerita tu, mona fendi cakap macam dia tak bersalah, tapi tak tahula. hukuman dah dijatuhkan. apa boleh buat.. itu antara dia dan Tuhan je yang tahu..kalau dia salah, dia dah terima balasan kat dunia, yang kita2 ni buat jahat tapi xterima balasan lagi, kat akhirat sana baru nak kena.. takot3x.)

p/s : korang jadilah macam siti musliha. hmmm. kalau nak dengar lagu mona fendi tu, korang carikla sendiri. aku bukan ape, aku takot nanti aku dah xnak bukak blog aku ni lagi. sebab takot tengok muka dia. huuuu. xsanggup aku nak attach video kat sini. nanti aku xleh berblog plak.

Sunday, May 15, 2011

Nuffnang aku baru rm12. haha macam mana nak kayo?


rm12, nak beli ape? aiskrim agak2 dapat x?
haha, saper2 yang datang blog aku tanpa disengajakan,
klik la mana iklan yang patot dengan hati yang ikhlas.
hoho, bak kata orang,
"rezeki yang halal tu bukan dari paksaan"
padahal, aku yang cakap.
.hahaha.

xpe2. layan dulu video ni

video

tengokla video budak neh. bapak dia haram xgelak.
haha, aku tengok, aku gelak,
tapi bapak die xgelak.
tapi tu bapak die ke? hahahaha
ade aku kesah.


daripada korang semua tengok video klip kumpulan gula2 batu
(opsssss.. sila jangan saman saya). baek layan video kat atas ni,
hahaha. banana phone

ni plak gambar2 aku time gi tengok buaya.
yela, buaya ni kan sedara angkat aku.
jadi, kenala melawat. kang kecik hati pulak

tengokla kaki ku.. licin kan. hak3x
tu buaya, yang tengah tu nama die peah, tepi sket lempoyang.




nama yang len2 xtahu sangat, yela, lame tak jumpe. dah lupe. wakakaka

sibuk jugak die nak tunjuk2. huh. haha


peah, lempoyang dan sedara2 nya

serene n me. ala, buaye je pon. hahah pegang2 je pon

jaga2. dia suka gigit hidung.

macam tula kisah aku melawat sedara2 aku tu.
hahaha..kang senang2 aku melawat lagi eh.

p/s : nak bela buaya ar cenggini.

Design Baru, Harapan Baru. hoho

asslamualaikum dan juga hi.

ok, now dah tuka design baru untuk blog ni. 
kalau nak kutuk, kutukla, hehe. 
ye ar aku tahu, 
aku bukannya pem"blogger" tegar kan. tapi asyik2 tuka template je. 
ape? ingat hang tu 'famous' sangat ka?
dengan 'kaler' pinky2, ingat cantik ka?
hang ingat lawa ka?

ada ka kata lagu tu? ada2?
hang sakit hati pasai pa? duk diam2 sudahla.
(aku blogging bukan nak femes pon)

ok, senang cerita, 
aku dah nak grad bulan 9 ni.
Insyaallah.. kalau tak ada paper yang kantoi.
(bukan apa, kita merancang, tuhan menentukan)
sekarang, duk rumah jadi "beruang".

dalam2 duk cuti tu, aku sambil2 type journal untuk publish.
journal final year project aku masa degree.
Supervisor aku yang suruh.
aku buatlah, hehe
yela, kalau tak buat sekarang bila lagi.
bulan 6 ni da kena balik UTM.

da habes belajar, buat apa pegi UTM lagi,
sajer jer, aku nak bagi makan rusa2 kat UTM tu.
haha, gurau je.
aku sambung buat Master plak.
hahaha, rezeki datang bergolek, kita ambik jela.
lagipon, saperla nak ambik aku jadi engineer kan.
sob3x.

dengan harapan yang baru, 
aku type journal tu dengan penuh semangat.
tapi selepas 15 minit, aku dah xlarat.
haha, saper yang boleh buat keje kat rumah??
mase kecik2 bolehla. bila da tua2 ni, haram..

haha, xpe2. slow2 kayuhla kan. nak gi mana laju2.

gambar yang xde kena mengena dengan entry ni

p/s : type jangan tak type. duit tu...

Monday, May 2, 2011

:::tahfiz dulu baru boleh kahwin dengan anak perempuan saya::::

.asslamaualaikum.

wah! aku punye tajuk entry... ni adalah cerita seorang lecturer aku. masa tu aku kat matrik pahang. kalau saper2 yang masuk kuliah fizikal 1 batch 2006/2007 mungkin tahu cerita ni. nama lecturer tu aku dah lupa. bagi aku, dia memang kelakar. suka buat lawak. masuk kelas dia, enjoy je walaupon aku selalu buat hal sendiri. hahaha
ok, cerita dia bermula macam ni.
 

lecturer tu bercerita : 'dulu student saya nakal2. nama pun dah budak fizikal. biasa ar, saya ada anak perempuan. comel sangat (yelah, anak sendiri... xkan nak cakap xlawa. heheh). tapi kecik lagi. saya ada buat makan2 kat rumah (KENDURI), dan saya ajaklah student saya datang rumah, lepas tu budak2 laki ni, dia berkenan kat anak saya. comel sangat katanya. sampai ada yang cakap nak kawin dengan anak saya bila besar nanti. n bebudak ni nampak bersungguh2. last2 disebabkan ramai yang duk usha2 anak saya, husband saya pon panggil la bebudak ni. husband saya tanya betul2 ke nak kawin dengan anak saya. dorang cakap betol2 nak. dan husband saya cakap, boleh, tapi dengan satu syarat.. tanpa segan silu, budak2 laki ni terus tanya apa syarat dia. then husband pon cakapla "hafal quran 30 juzuk, baru boleh masuk meminang".. ada 2 3 4 5 orang dari dorang, terus tarik diri. tapi, ada lagi yang still berusaha...."

aku tak tahu da cerita lepas tu. sebab aku dah balik kampung. matrik da habis lor... hahaha

itulah cerita pasal lecturer aku tu. lebih kurang gitula... ingat2 lupa. cerita ni lebih kurang 5 tahun lepas. memang da lama. tapi, lelaki yang usaha tu memang betol2 jantanla. tu baru betol2 jantan. 

p/s : cemana lelaki2 di luar sana? ada berani buat mcm tu? ikutla kemampuan anda.. jangan paksa diri. kalau lelaki tu masih berusaha sampai sekarang, aku doakan semoga berjaya.

T.O.K.E.K

assalamualaikum & hi

"TOKEK"

pasal tokek pon leh jadi entry blog picisan macam aku kan? hehehe. biar ar. aku suke. suke ati aku la. hahahaha.. janganla mara2. haha. pasal tokek. hmmm actually (awww.. speaking london) eh2. kenapa kalau cakap omputeh je, org mesti kata "speaking london" (ke aku je yang cakap cenggitu?). nape xcakap amerika ke, united kingdom ke. hahah (yang penting jangan cakap melayu slang omputeh. buruk seh! xcool langsung)

okeh2. berbalik kepada cerita tokek. serius! aku memang xtahu apa2 pasal tokek. aku kenal tokek pon sebab "my sayang" yang cakap. haha. aritu adala pergi tempat macam uptown ke pasar malam ntah aku pon xsure. hahaha ade la satu gerai die letak tokek nih. haha. pastu adalah kisah yang buatkan aku gelak nak pecah perut pasal tokek nih. my sayang buat lawak pasal tokek ni... memang masa tu aku yang sengal ni percaya bulat2. hahaha nak wat macam mana, macam tu la kan..... hahaha... kalau cerita dalam bentuk ayat, tak nampak la kelakarnya. die kena ade nada suara yang mcm2. hahahahahaha..

aritu aku adela google pasal tokek nih. mak ai. harga riban ribun.. tokek sejengkal je kot besarnye. hahaha aku nampak tokek tu yang bintik2 merah. aku tengok gambar je. yang aku tahu pasal tokek ni, dia sejenis cicak. kalau pasal makanan kegemaran, hobi, asal dari mana, aku tak tahu plak. die suke makan pizza kot.. hak3xx... lantak dia ar. yang penting, aku suka tokek ni. hahahaha.

dah jadi macam trademark aku n dia da benda alah tokek ni..
malam ni aku terpikir, wonderpet boleh tolong ke tokek ni kalau dia dalam kesusahan?? hahahaha otak aku separa biol. sape yang ajar? "my cayang la" hak3x.. mintak maaf semua, entry aku kurang gambar. sebab internet lembab tahap tokek lapar. sebab tu malas nak upload gambar. tp tokek lapar lembab ke? hahaha

sila google sendiri dengan menaip perkataan "TOKEK".
kui3x.

bila tokek gelak... dia bunyi macam ni tau... TOKEKEKEKKEKEKEKEKEKEKEKEKEKEKEKEKEKEKEK

hahaha. sebelum korang jadi tokek atau tersampuk dengan tokek ni, bek aku berenti menulis. hahaha
gudnite sweet dream

p/s : msg untuk my sayang : tokeeeeekkk, tokek tokeeeeeekkkkkk toooookeeek! hahah.

adios!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails