Followers

Tuesday, November 24, 2009

Mulut kIta MiLik TuHaN... Ok??

salam ukhuwah

Hari ni aku nak cerita pasal Mulut Manusia Adalah milik Tuhan... Dan inginku nyatakan bahawa ini bukanlah entry untuk berceramah atau berdakwah. mungkin ada sikitla... Tapi ingin menyuarakan rasa hati. Bukan tak puas hati ok. Siapalah aku.. Hanya insan yang kerdil disisiNYA.. Meeyaa dah mengarut!!!.. Hahaha..

Berbalik kepada cerita sebenar-benarnya. Semalam, aku pegi ke SABASUN. Macam Mydin jgkla.. HYPERUNCIT katanya. barang boleh la tahan. Tapi ramai orang seh... yela... Nama pun hyperuncit. Mestila barang murah. Dan tidak dapat tidak aku menyangkal bahawa rakyat Malaysia memang suka kan barang yang murah tapi berkualiti. Yeah... menyahut seruan... bukan seruan haji ok... hihiihihi.. paham2la...

MArAH!!!!!  kenapa ni??? marah plak.. Aku nak cerita satu benda.. Macam ni... Masa aku tunggu kakak aku a.k.a. Along naik kat tingkat 2 nak beli pampers anak dia, aku dgn Aisa tunggu kat tangga je.. Sebelah Aquarium. Sebab apa aku tak ikut?? Kerana Aisa adalah seorang manusia yang suka membeli belah dan apa yang dia berkenan akan diambilnya. bukan kedekut, tapi barang kt rumah tu bertimbun2. Nak buat apa banyak. N aku pon malas nak naik atas sebab ramai orang sangat. Maklumlah, baru dapat gaji. Then, masa aku tunggu tu, buat hati aku panas......... sangat..

Aku duduk dekat bangku yang disediakan dekat tangga. tiba2 datang 2 orang manusia. Sorang laki sorang perempuan. Macam adik beradik. Setiap orang yang naik turun tangga depan mata aku ni, manusia kat sebelah aku ni akan berbunyi2.. nak tahu kenpa???? agak2 apa eh?? suspen eh cerita ni?? ok2.. aku cerita. perempuan tu aku rasa kakak n laki tu adik. dia komen setiap orang yang naik turun tangga tu.. Nak jadi pengkritik tak berbayar....

Yang bikin aku panas sangat sebab bila ada pakcik pakai jubah, ala macam pak imam kat masjid tu.. Dia boleh menganjing. dia cakap 'panas seh....' pastu gelak2. dia kutuk2. aku tengok 2 orang ni pon macam apa je. Yang perempuan tu free hair. Tapi aku bukan kesah pon free hair ke tak.. tapi mulut tu cik kak oi.... Aku tak kata orang free hair ni jht. Alah... yang pakai tudung pon belambak lagi yang lagi jahat.. so, jgn terasa ok.. my Followers, jangan kecik hati.

Ok.. then, si kakak ni plak, perasan nak mati. bajet cun tak hengat dunia... Dia leh cakap kat adik dia yang bdk2 laki yang lalu termasuk suami orang pandan dia. senyum kat dia. Ya Allah, nak muntah seh!!!. Adik pulak cakap yang "mu ni Perasanla". gaya terengganu.. hik3x... Tapi Terengganu ke, Kuala Kangsar ke, KL ke... aku memang setuju dgn adik dia yang cakap dia perasan. memang perasan tahap Gaban...boleh plak gelak2. Bajet cun sangat ar tu... Astarfirullah... aku mengutuk orang kah???

Sambung balik cerita, Lepas tu ada Makcik n Anak dia pakai Tudung labuh. Labuh memang labuh la.. bawah punggung.. Tapi yang minah n mamat ni dengki sangat nape?? dia kutuk lagi. panasla, tak sanggup aku pakai... pastu gelak2. Apa salah makcik tu cik kak oi???? hish... Biarlah dia nak tutup aurat. Dengki ke?? Kang tiba2 dia pulak yang pakai baru tahu. Tapi entah2 lagi ramai kutuk dia. hehehehe

Aku bukan pe? Aku tak suka orang menghina orang lain. Kalau kita tak suka cakap dalam hati. Sebab kita tak ada haknak cakap pape. Nak kutuk orang pon agak2 ar. diri kita pon tak sempurna. Aku kutuk jugak...heheh.. Xdela sampai tahap menghina. Ti tuhan balas balik. Cayela cakap aku.. sekejap je tuhan nak bagi balasan...

Okla... penatla marah.. akak kat cashier tu pon satu hal... nak lemah gemalai masuk sehati berdansa. Orang tengah ramai tak yah control cantek.... ok....


p/s : Jangan buat Meeya Marah ok.... berdisiplin dan tepati masa!!!

5 comments:

dayah aziz said...

rilex....cool...
jgn marah2...hihihi=p

eLLa said...

xske pown..
jgn r kutuk kan.
diam jer r..
pandai r citer..
smpai cni terse bhng nyer..haha..
try r msuk contest bercerita kt blog nie..
http://pangkin4rest.blogspot.com/
mesti mnng nyer..hihi

Melissa Rosila said...

uish! akot!
uhuhu jgn marah ye dik.. :)
.
.
tenyum cket..
.
.
.
.
ha! cenggitu ler..
cenyum kay... (^_~)

meeya said...

Ella : hehehe.. terasa bahang eh?? hahaha... contest???? cantek gak idea tu.. blink3x..

Dayah : Tgh cool la ni.. ehe.. bukan pe.. geram..

Melissa : ok2.. adik xmara. :)

ARINA PYE BLOG said...

klo saya jd akak.... da lme da sya ksi pelempang aka penyepak kt minah n mamat tu...
mcm x der kje lain lkk...
anyway... slamt brkenalan...
saya arinaa.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails