Followers

Friday, July 16, 2010

Aku dah Ada kat UTM

Assalamualaikum... betolkan mic.. betolkan mic, dengan ini, saya ingin memberitahu sangat2 kepada semua bloggers2 bahawasanya saya telah sampai ke UTM Skudai, bagi menjalani tahun akhir (Insyaallah) bagi program SARJANA MUDA KEJURUTERAAN KIMIA-POLIMER, kalau tak pernah dengar xpe, aku tak kecik hati. hehehe

Macam mana aku sampai UTM hari ni? Aku drive sorang2 dari Puchong. hehe. Kenapa dari Puchong? Ikut suke hati aku la. teeeeet. ok2. Aku tak pernah lagi drive sorang2 tanpa jauh2. Puchong to Skudai, boleh la than dekatnye jauh. dalam 300++ KM aje. ok2. mula2 semua orang pagi pesanan :

AYAH  : eh, budak ni, berani betul balik sorang2. bawak kete elok2. hati. (melalui telepon)
Si Dia : bawak kete elok2, hati2. slow2.
Kakak Si Dia : Hati2. Jaga diri
Mak ayah Si Dia : kalau mengantuk, rehat. jangan terus bawak je.

Aku dengan penuh rasa beringat, aku bawak slow2. 80 km/hr je. Slow kan?
5 minit selepas tu, aku tengok semua kete laju2. lori pon laju. Aku pon mulala berasap jugak. Jiwa aku dah nak merempit ni.. Aku tekan minyak. maintain 120 km/hr. hehehehe... Ape, ingan MYVI itam aku tu tak laju ke?

lepas tu, aku da boring sebab radio dah mula 'ngokngek' kuar lagu India je, hape lagi. Sedar2 meter aku da 140 km/hr sudah. eheh... gelabah jugak aku. aku pon bertaubat, bawak slow2. maintain 120-130 km/hr. slow je kan3x.... aku bertolak kul 11 pagi dan sampai kul 2 ptg. ekekekekeke...Alhamdulillah, selamat sampai aku ke UTM dan malam ni aku tulis entry ni.

dah sampai aku telefon orang2 berkenaan dan responnye :

Ayah dan Mak : hoi, lajunye ko bawak.
Si Dia : Da sampai da?
Kakak Si Dia : Hoi makcik, da sampai da. Lajunya ko bawak.

ekekekeke... Ape boleh buat, hati tak senang tengok kete laju2.

2 comments:

diana said...

dasat...3 jam je?len kali jadi kan dia 2 jam je..haha..

meeya said...

haha, ape le wat. nak jadikan 2 jam.
tapi pikir orang2 tersayang, tak jadi. huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails